Az automata öntözőrendszer működési elve

A locsoló berendezés ezen változatának hatékonyságát a kert adottságaihoz igazított kialakítás biztosítja. Az automata öntözőrendszer csapadékhiányos időszakban nélkülözhetetlen, amennyiben Önnek az ideje nem engedi a mindennapi locsolást. A termék a szükséges vízmennyiséget egyenlő mértékben szórja szét a területen. Megvásárlásával, illetve telepítésével mindenképp jól jár majd, hiszen több szabadideje lesz. Pozitívuma még, hogy víztakarékos, így a számlája is alacsonyabb összeget fog tartalmazni.

A földfelszín alatt és felett egyaránt kivitelezhető. Az automata öntözőrendszer zónáiba a víz a szelepek segítségével jut el. Ezek nyitásáért és zárásáért egy elektromos vezérlő felel. A szórófejek fontos elemei a berendezésnek. Ezek a víznyomás hatására emelkednek a felszínre, majd a programnak megfelelő ideig permetezik, locsolják a területet. Eső vagy fagy esetén a beépített érzékelő kikapcsolja a vezérlőegységet. Az automata öntözőrendszer beszerzésével a kertben található növények megfelelő vízmennyiséghez jutnak.

A kapilláris cső könnyen elrejthető

A termék sokféle méretben szerezhető be a szaküzletekből. A kapilláris cső pozitívumai közé sorolható, hogy az alkalmazásával nem lesz vízveszteség vagyis feleslegesen locsolt terület. A kivitelezésével közvetlenül a növények gyökereihez lehet vezetni a vizet. A telepítése gyors és nagyon egyszerű. A csepegtető berendezés csökkenti a betegségek megjelenésének a kockázatát. Leginkább gyümölcsös, faiskola, fóliasátor, üvegház, mezőgazdasági terület vagy sziklakert esetén alkalmazzák. A kellék rendkívül hajlékony, így jól elrejthető.

Mivel észrevehetetlen marad, ezért nem zavarja az esztétikus kert összképét. A kapilláris cső szűk helyekre is behúzható, a vékony jellegének köszönhetően. A mikroöntözés további előnye, hogy nem veszít el vizet a levegőn keresztül. A locsolás nem szórófejekkel történik, ezért nincs párolgás. Az amúgy sem drága árán még faraghat is, ha kihasználja a webáruházak kedvező ajánlatait. A kapilláris cső felhasználása nagyon elterjedt manapság, a jó ár-érték arányának és a strapabíróságának köszönhetően.