A legnépszerűbb gin fajták

A tiszta és átlátszó alkoholos ital készítéséhez a boróka egy fajtáját használják, ami valószínűleg Hollandiából származik és nagyon népszerű az angolszász országokban. Ezekben a régiókban a népszerűséget tekintve a gin a második helyen áll a whisky után, amit ott igazi úriemberhez illő szeszesitalnak tartanak.

Széles körben úgy vélik, hogy a név a holland jenever szóból származik, ami borókát jelent, majd az angol ginever szóvá alakult és végül gin-re rövidült. A törvény szerint, az ilyen italnak legalább 37,5% alkoholt kell tartalmaznia. A gineket a minőség és az ízesítőanyagok kiválasztása alapján különböztetik meg.

A legnépszerűbb fajta az English Dry London Gin, amit gabonából vagy cukornádból készült szeszből készítenek. Alkoholtartalma 45%, de a citrusfélék héjának hozzáadása frissítő utóízt kölcsönöz neki. A Plymouth Gin aromásabb, gyümölcsösebb ízű. Eközben a Spanyolországból érkező London Dry, amit rozsból, kukoricából vagy árpából készült cefréből párolnak, borókabogyót és különböző fűszereket is tartalmaz.