A Makita akkus fúró Li-ion elemekkel van felszerelve

A Li-ion fúrógépek népszerűsége méltán növekvő tendenciát mutat, kiválóan alkalmazhatóak a barkácstevékenységek, az otthoni és az ipari jellegű munkák elvégzésére is. A szerszamoazis.com webáruházban megtalálható Makita akkus fúró termékcsalád elérhető különféle teljesítményű kivitelben is, a legkisebbek 3,6-12 V, a komolyabbak már 18 V illetve 40 V erőkifejtésre képesek.

Az akkumulátornak köszönhetően, az akkus fúró modellek hordozhatóak és gyakorlatilag bárhol bevethetőek, elegendő a megfelelő töltöttségi szintre figyelni, mert a mozgatásukat nem akadályozza a kábel. Az akkuk tárolják a töltést, ezeknek az élettartama a bennük lezajló vegyi folyamatok következtében véges, ezért időnként cserélni kell.

A webshopban a fúrógépek leginkább akku és töltő nélkül vannak forgalomban, ezeket külön kell beszerezni. Mindegyik típusról elmondható, hogy a használatuk egyszerű és komfortos, hála az ergonomikus kialakítású markolatnak. A legtöbb akku fúró motorja szénkefe nélküli BL és el van látva túlterhelés elleni védelemmel is.