A medencéhez homokszűrős vízforgató rendszer is kell

Napjainkban egyre többen építettnek családi használatra kisebb méretű és formájú medencét, ami nem igényel komolyabb takarítási műveletet és kezelést. Ahhoz, hogy a tiszta vizet meg lehessen őrizni benne, célszerű a különböző vegyszerek igénybe vétele, valamint a homokszűrős vízforgató rendszer beépítése.

Ennek működési elve nagyon hasonlít a természetben is végbe menő folyamathoz, amikor a folyadék áthalad a szemeken, így megtisztulva áramlik vissza a tengerbe. A homokszűrős vízforgató nagyszerű megoldás a medence mechanikus tisztítására. A benne található tartályban van a homok, amin keresztül áramlik a megtisztítandó víz.

Ez felfogja a szennyeződéseket és ezáltal tiszta folyadék kerül vissza a medencébe. A homokszűrős vízforgató egyik előnye, hogy teljesen elrejthető, akár még automatizálható is. Mindenképpen a medence mellett, de zárt helyre kell elhelyezni. Ennek megfelelő hely például egy akna, a medence padlószintje alatt minimum 25 centiméterrel, a jó hatásfok elérésének érdekében.