A nagy bőrönd kalauz

Utazni maga a boldogság! Abban az esetben, ha egyetért az iménti kijelentéssel, valószínűleg odahaza van néhány jól bejáratott bőrönd az eszköztárában. Azzal nem árulunk el titkot, ha kijelentjük, a bőröndöket annak alapján válogatjuk össze, hogy milyen kaliberű útra készülünk.

A kisebb lélegzetvételű, egy-két napot igénybevevő kiruccanások, főleg ha egyszemélyes útról van szó, nem kívánják meg részünkről azt, hogy a fél házat összepakolva vágjuk bele a fejszénket a nagy kalandba. Amennyiben valóban rövidebb időintervallumról van szó, a kényelmi szempontok miatt csak azokat a személyes holmikat visszük magunkkal, amelyekre tényleg szükségünk lesz. Ez esetben a kisebb, praktikus modellek váltják be a hozzájuk fűzött reményt. Ha a kisebb poggyász a célszerű és repülőgéppel utazunk, járjunk utána a választott repülőtársaság által meghatározott bőrönd pontos paramétereinek, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy a fedélzetre magunkkal felvihetjük, ezáltal is óvva a benne lévő értékeinket.

Viszont mi a teendő akkor, amikor nemcsak pár napra hagyjuk hátra az otthonunkat, hanem hosszabb ideig tartó utazásban gondolkodunk? Nos, értelemszerűen a hosszabb utakra nagyobb paraméterekkel operáló bőrönd dukál. Ha a méretesebb poggyász kiválasztása a cél, nagyon fontos kellő figyelmet szentelni annak részleteire. A gurulós, illetve a kemény külső résszel felszerelt bőröndben egészen biztosan nem fogunk csalódni, hiszen azok felhasználóbarát és komfortos megoldást kínálnak az utazni vágyóknak.