A benzines sövényvágó meggyőző teljesítménye

Nyilván mindenki egyetért abban, hogy mennyire sok munkába kerül rendben tartani a kertet, hogyha folyamatosan szeretnénk megtartani az esztétikáját. Nem könnyű feladat, főleg akkor, ha nem állnak a rendelkezésünkre a megfelelő eszközök. A kézi szerszámok a kisebb, precízebb munkákhoz elegendőnek számítanak.

Amikor több 10 méternyi sövényt kell megnyírjunk, akkor a sövényvágó ollót inkább felejtsük el! Helyette a benzines sövényvágó az, amivel gyorsan végezhetünk a munkával, ezzel időt és energiát takarítva meg magunknak. A sűrű, bokros növényeket könnyű formázni, ezért nagyon jól néznek ki az udvaron, a kertben, de a házunk előtti részt is díszíthetik, feltéve, ha szépen meg vannak nyírva.

A benzines sövényvágóval érdemes a növényt 2-3 alkalommal visszavágni, mert így kellően sűrű lesz és akár térelválasztóként is funkcionálhat. Ha az általános körülményeket vesszük figyelembe, akkor a benzines sövényvágó használata nem minden esetben indokolt. Teljesítmény szempontjából még mindig a benzines sövényvágók a leghatékonyabb gépek, viszont a hátrányukat a súlyuk és a keverékből származó füst jelenti, nem beszélve arról, hogy mennyire hangosak.

A hálózati sövényvágó gépek ezzel szemben csendesek és könnyen szervizelhetőek az egyszerűbb felépítésük miatt. A hátrányuk a benzines sövényvágókkal szemben egyértelműen a tápkábel, amit egy óvatlan pillanatban akár át is vághatunk. A szigetelt fogantyúk védenek az áramütéstől, de a baleset veszélye még így is fennáll. Az akkus változatok szintén csendesek és könnyűek, viszont számolni kell azzal, hogy lemerülnek, a feltöltésük pedig nem megy egyik percről a másikra.