Különleges whisky példányok

Aki jól ismeri a különféle alkoholos italokat, bizonyára már meg sem lepődik, amennyiben egy horribilis, akár több millió Forint értékű összeggel találja szemben magát. Ahogy szinte minden létező terméknél, úgy a whisky fajtáknál is több kategóriát tudunk felsorolni, az ár-érték arányt tartva szem előtt.

Ezek pedig nem mások, mint az alap-, a közép-, valamint a professzionálisnak számító felsőkategória. Az alábbi cikkben a legutolsó fajtából fogunk bemutatni pár olyan italt, ami méltán vívta ki magának az elismerést. A különféle whisky márkák között is jócskán találkozhatunk olyan típusokkal, aminek az ára meghaladhatja minimálbér esetén az éves átlagfizetést. Természetesen ezek nem mindennapi darabok és nem igazán hétköznapi iszogatásra szánták.

A legtöbbről, mint gyűjtői darabról beszélhetünk, amit egyedi csomagolásban, gyönyörű fadobozban és általánosságban különleges kristálykancsóval ellátva van lehetőségünk megvásárolni. A TOP 3 whisky közé sorolható az alacsonyabb kategóriából is jól ismert Ballantines 40 éves vagy a Johhnie Walker 100 éves nedűjét, valamint a Chivas Regal Icon.

Amennyiben egy kicsit lejjebb megyünk a ranglétrán, akkor találkozhatunk még az olyan márkákkal is, mint amilyen a Balvenie, a Gordon & Macphail, illetve a Highland Park. Magától értetődően, ha egy ilyen whisky megvételére szánjuk el magunkat, fel kell készülnünk az egyedi, markáns íz-világra és a szemet gyönyörködtető külsőre, amit a whisky előállítása során megfigyelhető professzionális hozzáállás tesz lehetővé, de a borsos árra is. Biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen whisky megvásárlása életre szóló kaland lesz.