A napelemes közvilágítás számos előnnyel jár

A termékcsalád elterjedése egyáltalán nem véletlen, hiszen környezetbarát és takarékos megoldást kínál. A napelemes közvilágítás kiemelt figyelmet kapott az elmúlt években. Az alternatív rendszerek feltörekvőben vannak, amit a modern technológia tesz lehetővé. Az oszlopok egyszerűen telepíthetőek. A panelek teljes mértékben a hazai éghajlati viszonyokhoz vannak kialakítva. A készülékeknek még a borús napokon sem jelent kihívást elegendő energiát előállítani és tárolni az akkumulátorban. Bárhová kiépíthetőek, legyen szó parkokról, sétányokról, körforgalmakról, gyalogos átkelőhelyekről.

A napelemes közvilágítás eszközeit gyakran szerelik fel mozgásérzékelőkkel. A rögzítésük minden esetben előre lebetonozott talpakhoz történik. Teljesen függetlenek mindenféle háztartási, vagy más áramforrástól. Kizárólag a napsugarak átalakításából nyerik az energiát. Előnyeik közé sorolható az, hogy rendkívüli ellenállással rendelkeznek, vagyis jól viselik az idő próbáját. A napelemes közvilágítás remek befektetésnek nevezhető. Napjainkban a térvilágítás egyik legnépszerűbb eszköze.

A napelemes kandeláber, ellentétben a hagyományos hálózati rendszerekkel, nem igényel óriási befektetést a telepítés során. Az esztétikus kialakítású oszlopot egy előre elkészített betonlapba illesztik és már meg is történt a kivitelezés. Mivel nem függ semmilyen áramforrástól, ezért külön engedélyre nincs szükség az üzembe helyezéséhez. Az akkumulátor akár 10-12 napig is képes működtetni a lámpát, napi 12 óra használat mellett. A napelemes kandeláber különösebb karbantartást nem igényel.

Körülbelül 5 évente akkumulátort kell cserélni annak érdekében, hogy elegendő energiát tudjon tárolni. A LED izzók élettartama szintén hosszú, így azok felől sem kell aggódnia. Kiváló választás lehet távol eső tanyákra vagy sportpályákra. Régebben ezeknek a helyszíneknek a megvilágítását egyáltalán nem, vagy csak magas költségek mellett tudták megvalósítani. Manapság már elegendő néhány napelemes kandeláber telepítése a cél eléréséhez. Mivel hatékony, ezért kellőképpen megteremti a jó látásviszonyokat.