A Sierra Tequila óriási hírnévre tett szert

Ez a nagyszerű termék a szeszesitalok családjába tartozik, ezért csak 18 éven felülieknek ajánlott a fogyasztása. A Sierra Tequila világszerte ismert és közkedvelt. Az alkoholtartalma 38%, ami átlagosnak mondható, persze ez típusonként változó. Nem túl erős és nem is gyenge. A tárolását illetően érdemes tudni azt, hogy száraz, hűvös, valamint napsugárzástól védett helyen kell tartani.

A mexikóiak nemzeti itala, amit ma már szinte minden országban ismernek és előszeretettel fogyasztanak. A Sierra Tequila Silver változatának az íze kissé krumplis, egy kis borssal és édes illatú agave, illetve alma keverékével. Az ital ideális alapnak számít a koktélok elkészítéséhez, talán ezért is annyira népszerű. Az üzletek polcaira általában 0,7 és 1 literes kiszerelésben kerül fel.

A palack nagyon érdekes. A téglalap alakú üveg enyhén domború az elülső és a hátsó részen egyaránt. A Sierra Tequila palackjának a tetején egy nemzeti mexikói kalap díszeleg. Nagyon népszerű a szórakozóhelyeken és az éttermekben is. A fogyasztása leginkább citrommal és sóval ajánlott. Csak egy bizonyos területről származhat, hiszen ez szigorú feltételekhez van kötve.

Kizárólag az nevezhető ezen a néven, ami kék agavéból készül. Ez a növény többnyire a Jalisco tartományban fedezhető fel. A Sierra Tequila fő alkotóeleme, tehát a kék agave botanikus elnevezése egy német bevándorlóra vezethető vissza, aki a 19. században fedezte fel ezt a növényt. A Sierra Tequila gyártására alkalmas növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget.