A tágulási tartály feladatának ismertetése

A fűtési rendszerek kiépítése bonyolult dolognak tűnhet, hiszen rengeteg olyan eszköz működik benne, aminek már a neve is érthetetlen lehet a laikusoknak. Idesorolható a tágulási tartály is, ami elengedhetetlen a fűtéshez. Ezen tartályok, amint azt már a nevükből is kitalálhatjuk, nagyfokú táguló képességgel rendelkeznek.

Mivel a fűtésrendszerben keringő víz hőmérséklete szinte percről percre változik, ezáltal a víz térfogatának kapacitása sem állandó. Ezért pedig egy merev tartály képtelen lenne ellátni a feladatot, ami nem más, mint a víz raktározása, valamint a nyomás kiegyenlítése. A tágulási tartályoknak alapvetően két különböző fajtáját tudjuk elkülöníteni, a nyitott, illetve a zárt rendszerűt.

Azonban, manapság már mindenki a zárt rendszerű darabokat alkalmazza, a nyitott csupán a régebbi időkben örvendett népszerűségnek. A piacon már rengetegféle tágulási tartályt találhatunk, mind márkából, mind pedig példányból, így a választás előtt, a tökéletes döntés érdekében jó, ha a szakember tanácsát kikérjük.