A VGA kábel régóta jelen van

A kiegészítőt a legtöbb esetben a monitorok videokártyához való csatlakoztatásakor használják. A VGA kábel teszi lehetővé a videojelek közvetítését. Érdemes megemlíteni, hogy akár 30 m hosszúságban is beszerezhető. A számítógépes összekötés mellett, a termék kivetítők vagy KVM kapcsolók csatlakoztatására is tökéletesen megfelel.

A vezeték 15 érintkezővel rendelkezik. Minden tű saját funkciót tölt be. Az első például a piros szín átvitelére szolgál. A második és a harmadik a zöld és a kék színért felelős és így tovább. A VGA kábel a CRT-monitorok idejében hosszú évekig egyeduralkodó volt, hiszen nem volt ellenfele.

Manapság, a technika fejlődésével ez a dolog megváltozott. Feltörekvőben vannak más vezetékek, amelyek ugyanazt a célt szolgálják. Küllemét, illetve felépítését tekintve igencsak masszív, ezért a tartósságára biztosan nem lesz panasz. Továbbá mellette szól a kedvező ár is, ami lényeges. A VGA kábel a számítógépes üzletek polcain könnyen fellelhető, így a beszerzéskor nem lesz nehéz a dolga.

A HDMI 2.1 kábel garantálja a minőséget

Manapság ez az egyik legjobban elterjedt csatlakoztatási forma, ami elérhető. A HDMI 2.1 kábel kitűnő alternatíva, a számítógépek mellett, a különböző berendezések, mint például játékkonzolok és set top boxok TV-hez kapcsolásához. Ez a szabvány az évek során folyamatosan fejlődött. A termék 48 Gbit/s maximális adatátvitelre képes.

Az előnyei közé sorolható, hogy a használatával 10K felbontásban is elérhető 120 Hz. További pozitívuma, hogy a videojel mellett hangot is továbbít. Ebből a csatlakozótípusból többféle méret létezik. A HDMI 2.1 kábel erős felépítésű, így nem kell tartani a korai meghibásodástól.

A normál méret mellett, az üzletek polcain jelen van a micro és a mini variáció. Ezek leginkább fényképezőgépekhez vagy mobiltelefonokhoz alkalmazhatóak, szóval olyan készülékekhez, amelyeken nincs elegendő hely a hagyományos portok elhelyezésére. A videojátékok szerelmeseinek mindenképp ajánlott beszerezni, hiszen az új konzolok, mint a PlayStation 5 vagy az Xbox X már HDMI 2.1 kábel használatával működik.