Egyedi módon formázható a nemezelő gyapjú

Az időtöltésnek sokféle formája létezik. Érdemes olyan elfoglaltságot választani, ami több téren leköti a figyelmet és az alkotás utáni vágyat szintén kielégíti. Ha szeretünk kreatív dolgokat készíteni, akkor a nemezelő gyapjú olyan alapanyag, amivel csodák teremthetőek. Maga a nemezelés egy sajátos kézi eljárás, aminek során a gyapjúszálak jól összedolgozhatóak és formálhatókká vállnak.

Régen ilyen módon sátrakat készítettek többek között. Manapság leginkább dekorációs elemek összeállítására szolgál, amivel ajándékok szintén előállíthatóak. Csak a képzelet szab határt a nemezelő gyapjú használatának. Többnyire vizes eljárás keretében, némi szappan hozzáadásával, majd a megfelelő irányú mozdulatok elvégzésével formálható az anyag, de van lehetőség szárazon, speciális tűkkel történő alakításra.

Ehhez nagyobb gyakorlat kell majd, de a végeredmény mindenkit kárpótol a befektetett időért és energiáért. A magas minőségű nemezelő gyapjú többféle színben megrendelhető a muveszellato.com weboldalon. Nincs más teendő, mint kihozni az eljárásból a lehető legtöbbet.