Egyszerűen csodálatos a horgoló fonal

Akik éppen most szeretnének elkezdeni kézimunkával foglalkozni a szabadidejükben, érdemes az alapoktól kezdeniük. Az elkészítendő ruhadarabhoz megfelelő eszközök kiválasztása után, a legfontosabb lépés a fonal megvétele.

Elképesztően sokféle horgoló fonal közül lehet már manapság választani. Ez nemcsak a színre, a vastagságra, hanem az összetételre is igaz. Kezdőként érdemes olyat választani, ami kevésbé foszlik. Színben pedig inkább tartózkodjuk a túl sötétektől, hiszen megnehezítheti a szemek nyomon követését. A honlapon csoportosítani lehet a horgoló fonal fajtákat. Lehet keresni összetétel, vastagság és szín alapján is. A teljes mértékben pamutból álló világosabb fonal remek választás lehet a kezdőknek.

Kifejezetten kellemes dolgozni vele és nagyon strapabíró anyag, illetve rendkívül jó áron lehet hozzájutni. A vastagabb horgoló fonal azonban tökéletes a téli ruhadarabok elkészítésekor. Puha, jól tartja a hőt és gyorsan lehet haladni vele. Igazi sikerélményt okoz az első kézimunka elkészülése.