Előzze meg a hipertóniát egy vérnyomásmérővel!

A magas vérnyomás, más szóval hipertónia, ma már sajnos népbetegségnek számít. A 30 év feletti férfiaknál és nőknél egyaránt gyakori jelenség, sajnos majdnem minden 4-ik embert érint. Egy vérnyomásmérő mindig szükséges a lakásban, még akkor is, ha nincs vérnyomásos beteg a családban. A frusztráció és a megszokott helytelen életmód is válthat ki hipertóniát, amit érdemes időnként a vérnyomásmérő segítségével ellenőrizni.

Ha a magas értékek ismétlődnek, orvoshoz kell fordulni! Ma már rengeteg módja van annak, hogy az erekben lévő nyomást csökkentsék. A súlyosságától függően, életmódváltást, véradást vagy gyógyszeres kezelést szoktak többnyire javasolni. A magas vérnyomás nem vicc, aki nem veszi komolyan, az szívrohamra, agyvérzésre számíthat. A modern munkahelyeken már az elsősegély láda részét képezi a vérnyomásmérő, minden eshetőségre felkészülve.

Bizonyos korban már a meleg is megzavarhatja a szervezet működését, de azokon a helyeken is indokolt, ahol az emberekkel való munka során az alkalmazott sokszor konfrontálódik az ügyféllel. Az iskolaorvosoknál is jó, ha van egy, az utóbbi években ugyanis sok volt az alacsony vérnyomás okozta ájulás a tizenévesek körében. A készülék mindenki által könnyen kezelhető. A mandzsetta a felkalra kerül, majd indításkor megtelik levegővel.

A szorítás pillanatában mérni kezdi a pulzust és a szívverést. Ezek alapján a képernyőn adja ki a végleges értékeket. A használati mutató további fontos instrukciókkal látja el Önt. Tehát érdemes észben tartani! Online patikánkban a vérnyomásmérő nagyon olcsó. Rendelje meg innen! Adapterrel, akkuval vagy elemmel működő modellekből válogathat.