Finom a ropogós sült édesburgonya

Növekvő népszerűségnek örvend manapság az édesburgonya, és ennek tulajdoníthatóan már a legtöbb üzletben, piacon megvásárolható ez az ízében sütőtökre hasonlító krumpli. A sült édesburgonya fogyasztható bármilyen hússal, de akár önmagában is ízletes vacsora lehet. Többféleképpen lehet elkészíteni, a legegyszerűbb az egészben sült változata.

Ha így készítenénk el, akkor arra kell figyelnünk, hogy lehetőleg egyforma méretűeket válasszunk. Mivel hajlamos levet ereszteni, ezért az elkészítéséhez célszerű sütőpapírt használni. Továbbá, a kockázott sült édesburgonya azért nagyon kedvelt a felhasználók köreiben, mert ez a verzió sokkal több fűszert képes felvenni, mint az egészben sült változat, ráadásul több benne a ropogósabb rész is.

Érdemes rajta hagyni a héját, mert abban rengeteg rost és ásványi anyag található meg. Ebben az esetben langyos víz alatt alaposan át kell dörzsölni az édesburgonyát és csak aztán felkockázni. Tetszés szerint fűszerezhető, de ha lágyabb ízvilágra vágyunk, akkor tanácsos a szokásos só-bors kombinációt használnunk. A hasábra vágott sült édesburgonya elkészítése az összes közül a legbonyolultabb.

Nem mindegy, hogy mekkora csíkokra vágjuk. Annak érdekében, hogy kellőképpen ropogós legyen az ételünk, egy kis keményítőt célszerű használnunk. Sok külföldi receptben megfigyelhetjük ezt a fortélyt. A sült édesburgonya elkészítése során nem szabad túlzsúfolni a tepsit, mert a meleg levegő nem tud egyenletesen áramlani a hasábok között. Nem nehéz elkészíteni, de néhány apróságra figyelni kell a folyamat során.