Keserű likőr gyógynövényekből és fűszerekből

Ha van egy titkos fegyver, aminek minden otthoni csapos arzenáljában szerepelnie kell, az mindenképpen a keserű ital. A keserű likőr botanikai anyagokkal (gyógynövényekkel és fűszerekkel) átitatva, koktélok ízesítésére ideális. Ez nélkülözhetetlen a modern mixológiában, mivel néhány shake segítségével rendkívül összetett ízűek lesznek az italok.

Ennek oka, hogy olyan sokféle összetevőből készülnek és az ízek nehezen felismerhetőek. Az első tömegesen gyártott keserű likőr az Angostura volt, amit az 1800-as évek közepén gyógytonikként hoztak forgalomba. Ma viszont a legnépszerűbb felhasználása a koktélokban rejlik. Miből készül az ital?

Ez egy semleges alkohol, ami gyógynövényekkel, fűszerekkel, gyümölcsökkel, gyökerekkel, fakéreggel és egyéb növényi anyagokkal van gazdagítva. Gyakori összetevője a narancshéj, az encián gyökér, a kasszia kéreg, a cascarilla és a cinchona kéreg. Keserű likőr rendelhető webáruházunkból is az Aperol, az Angostura, a Beluga Hunting, illetve a Becherovka márkáktól!