Milyen eredmények érhetők el a hajbeültetés segítségével?

Nevével ellentétben a férfias (más néven hormonális) típusú hajhullás a hölgyeket is érintheti, noha az urak esetében jóval gyakoribb és látványosabb jelenség. Sajnos a DHT hormon okozta kopaszodás gyógyszeresen nem előzhető meg, így az egyetlen hatásos ellenszere a hajbeültetés. Annak ellenére, hogy ez az eljárás egyre elterjedtebb, még mindig sok tévhit övezi, ami sokakat eltántoríthat az amúgy rendkívül eredményes beavatkozástól. A folyamat első lépését minden esetben egy nagyon alapos konzultáció jelenti.

Ennek során megtörténik a páciens vizsgálata, az elveszített hajmennyiség feltérképezése, illetve az igényfelmérés is. A precíz tervezésnek és a rendelkezésre álló referenciák nagy számának köszönhetően egyénenként is pontosan meghatározható, milyen eredménnyel zárulhat az operáció. A kívánt hajvonal kialakítása és a szükséges szálak meghatározása kardinális jelentőséggel bír, hiszen az elvárásoknak mindenképpen összhangban kell lennie a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

Ezt a folyamatot követheti a hajbeültetés, természetesen csak akkor, ha nem derül fény olyan egészségügyi problémára, ami ezt ellenjavallná. A műtét optimális esetben egyetlen nap alatt elvégezhető, ám a beavatkozás időtartama több tényezőtől is függ. A graftok, azaz a hajszálcsoportok eltávolítása és azok előkészítése egy rendkívül összetett és aprólékos művelet, ami nagyfokú precizitást igényel. A megfelelő módszer kiválasztásában szerepet játszik a donorterület aktuális állapota is.

A hajbeültetés során megannyi szempontot figyelembe véve történik a szálak elhelyezése, hiszen mind a dőlésszög, mind pedig az irány meghatározó a későbbieket tekintve. Az optimális eredmények eléréséhez ugyanakkor legalább ilyen fontos, hogy az operációt követően pontosan betartsuk a kapott utasításokat. Noha a kontrollvizsgálatokon folyamatosan ellenőrzik a gyógyulási folyamatot, a kellő óvintézkedések óriási jelentőséggel bírnak. Ezért aztán fordítsunk kiemelt figyelmet a hajbeültetés által érintett terület megóvására és a higiéniára egyaránt.