Kreatív játékok a művészi adottságok erősítéséhez

Bizonyított tény, hogy a gyermekek legtöbbje már zsenge korban megvillogtatja a művészi tehetségét, amivel az elkövetkezendő évtizedben bizony foglalkozni is kell. Vannak olyan esetek, amikor az 1 éves gyerek ösztönszerűen felismeri például a ceruzának a szerepét és anélkül, hogy azt ezerszer látta volna, magától kezdi el célszerűen használni. Más gyerekeknek a kézügyességük fejlett, mindent könnyedén megfognak és használnak. A kreatív játékok megoldásként szolgálnak.

Ilyenkor be kell vezetni az olyan foglalkozásokat, amelyek támogatják a kreativitást, a szépérzéket, a tehetség kibontakozását. A kreatív játékok nagyon sokszínűek. Vannak festéssel, rajzolással kapcsolatos modellek, de szobrászattal, divattervezéssel, főzéssel foglalkozó kreatív játékok szintén.

Nem maradhatnak ki a barkács és gyógyfűző szettek sem, de ajándékkészítők szintén vannak, amelyekkel a gyerekek személyre szabott, egyedi meglepetéssel készülhetnek valaki születésnapjára. A színezhető esernyő is remek alkalom arra, hogy a kicsik saját, trendi kiegészítőt készítsenek!