Miként zajlik a vitorlas tanfolyam?

A nyár komolyan odapirított, aminek eredménye, hogy sokan döntenek a természetes vízpartok melletti pihenésről. A parton állva és nézve a kisebb-nagyobb vízi járműveket, könnyedén kedvet kaphat bárki arra, hogy hajóra pattanjon. Mennyivel lehet nehezebb megtanulni ezek kezelését, mint egy autóét? Ha megvan a kellő elszántság, akkor a vitorlas tanfolyam lehetőséget nyújt erre. Nemcsak romantikus vágyálom lehet az, hogy egy szép hajóval ringatózzunk a Balaton vizén, miközben a szél simogatja az arcunkat és belekap a hajunkba.

De nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy a vitorlas tanfolyam önmagában nem mindig elég. Az sem árt, ha tisztában van egy kapitány azzal, hogy a motorral miként kell bánni. Sok hajó a kombinált rendszer elvén működik. A kikötőkből gyakran motor meghajtással történik a kifutás és csak a nyílt terepen lesz felvonva a vitorla. A vitorlas tanfolyam ilyen formában lehet kombinált, ami plusz ismereteket kínál és nagyobb szabadságot nyújt az alkalmazandó járművek körében. Tehát egyetlen menetben kétféle jogosítvány szerezhető meg.

Adnak a részletekre a hajóvezetői tanfolyam alkalmával

A hajóvezetői tanfolyam többnyire 2 részre osztható. Ahogyan a hagyományos jogosítvány megszerzése zajlik, úgy történik itt is. Először az elméleti ismeretek elsajátítása, majd pedig a gyakorlat elvégzése. Aki vízparton lakik, előfordulhat, hogy rendszeresen használja ezeket a járműveket, míg mások csak alkalomszerűen, főként hobbiból. Nem mindegy ugyanakkor az sem, hogy a hajóvezetői tanfolyam magán- vagy hivatásos, esetleg szolgálati célt elégít ki. Bárhogyan is legyen, a hetenyihajosiskola.hu weboldalon elérhető az a képzés, amire igény merül fel.

Az elméleti oktatás főként magánjellegű, aminek során nincs kötöttség. Mindenki akkor tanul, amikor szeretne, mindezt otthonról és a fejezetek végén próbavizsgát tesz. Természetesen, ha valakinek ennél többre van szüksége, akkor plusz költség nélkül vehető igénybe a személyes képzés. Ami a gyakorlatot illeti, a hajóvezetői tanfolyam során ez a legizgalmasabb. Valóságos élmény lesz minden perc, amit a vízen töltünk.