Minden, amit a pelenkázásról tudni kell

A csecsemő pelenkázása fontos feladat, azonban a kezdő anyukák rettegni szoktak tőle. A www.astibababolt.hu oldalon több pelenka közül tudunk választani, de a technika éppen annyira fontos. Azt szokták mondani, hogy gyakorlat teszi a mestert, ez pedig ebben az esetben is teljesen igaz. Friss szülőként naponta többször lesz lehetőség gyakorolni, úgyhogy mire a baba szobatiszta lesz, addigra profi pelenkázóvá válunk. Először érdemes megismerkedni az alapokkal. A legfontosabb szabály, hogy a pici egyetlen pillanatra sem maradhat egyedül! Igaz, hogy a pár hetes csöppség nem fog leugrani sehonnan, de mocoroghat és bármikor történhet baleset. Mindig a pelenkázáshoz szükséges dolgok előkészítésével kezdjünk. Ehhez kelleni fog pelenka, popsikenőcs, popsitörlő, váltóruha és valamilyen játék. A www.astibababolt.hu oldalon ezeket mindet be tudjuk szerezni.

Sokan megfeledkeznek a ruháról, pedig gyakran lesz rá szükség, mivel a vizeletnek van egy olyan rossz szokása, hogy kicsusszan a pelusból. A játékra pedig azért lesz szükség, mert a játszó gyermek remélhetőleg tovább bír egy helyben maradni. Következő lépés a méret kiválasztása. A www.astibababolt.hu oldalon választhatunk súly szerint, ami könnyebbé teszi a vásárlást. A túl kicsi pelenka szorít, a túl nagy pedig nem tartja meg a benne lévő csomagot. Szerencsére a gyártók mindig feltüntetik a súlyhatárt, bár a baba alakját is érdemes figyelembe venni.

Gyakran fogunk olyan számokkal találkozni, mint a 2-5 kg, 6-10 kg. Lehet, hogy két baba ugyanolyan súlyú, de a felépítésük eltér, így más méretet fognak hordani. Ha megtaláltuk a méretet, akkor érdemes utánaszámolni kicsit. Általában napi 4-6 cserére lesz szükség, de ez lehet több és kevesebb is. Aranyszabály, hogy minden széklet után csere jön, ellenkező esetben kiütések jelenhetnek meg a popsin. A www.astibababolt.hu tanácsa, hogy elalvás előtt mindig tiszta legyen a pelus, mivel így könnyebb lesz az este.

Persze érdemes figyelni az étkezések után, hogy a beinduló emésztésre azonnal reagálni lehessen. Szerencsére sok babánál kialakul egy napirend, így könnyebben lehet követni a szokásaikat és nem fog meglepetésként érni a csomag. Fontos azt is megemlíteni, hogy a kislányok és kisfiúk pelenkázása eltérő lehet, mivel előbbinél a törlés iránya kifejezetten fontos. Végül meg kell beszélnünk az örök kérdést is! Eldobható vagy textil legyen a pelenka? Ez egy összetett kérdés és az a legjobb, ha minden szülő mindkét verziót kipróbálja. A www.astibababolt.hu oldalon hagyományos és mosható pelus is megrendelhető.