Rövid vagy hosszú menyasszonyi ruha?

A modern menyasszonyok napjainkban egyre inkább eltávolodnak a klasszikus sztereotípiáktól, vagyis kevesen választanak habos-babos, hosszú ruhát életük nagy napjára. A rövid menyasszonyi ruha az idei esküvői divat egyik fő trendje lesz, tehát ma már nem minősül az extravagáns, merész arák választásának.

Mindannyian tudjuk, hogy régebben szükségszerűen hosszú volt a ruhaköltemény, mert úgy tartották, hogy ilyen öltözetben a menyasszony megmutathatja tisztaságát és nemességét. Egy ilyen ruhadarab jól is állt a magas, vékony testalkatú lányoknak, viszont az alacsonyaknak nagyon jól ki kellett választaniuk a viselni kívánt modellt. Az évek során azonban a hagyományokkal kapcsolatos előítéletek fokozatosan eltűntek és a divat világa is hatalmasat változott. A rövid menyasszonyi ruha praktikusságával is elbűvöl, hiszen lehetővé teszi az ifjú arának, hogy felhőtlenül táncolhasson, szórakozhasson a saját esküvőjén, nem akadályozza őt a mozgásban.A tervezők évről-évre újabb modellekkel varázsolják el az esküvőjükre készülő hölgyeket, eredeti megoldásokat kínálva a divatos lányoknak. Kiváló lehetőség a rövid menyasszonyi ruha a jó alakú, gyönyörű lábú hölgyeknek, ráadásul nem kevésbé ünnepélyes viselet, mint a hosszú társai.

Amikor a menyasszonyi ruha kiválasztására kerül sor, akkor figyelembe kell venni az ara alkatának jellemzőit, mert csak így lehet a leginkább ideális darab mellett dönteni. A legtöbb csinos, fiatal ara bátran választhat a feszes szabású és harang formájú változat mellett. Ha valakinek teltebbek a karjai, akkor ajánlott a hosszú ujjú menyasszonyi ruha viselését előnyben részesítenie.