Tekintsük meg az almérő rendelet pozitívumait

A világ folyamatosan változik és sok esetben egyre nehezebb lesz boldogulni. A gazdasági rendszernek egyre több buktatója van, hiszen egymás után születnek a cégek, amelyek mind versengenek egymással és ezért nem szégyellik gyakran még a különféle jogszabályokat sem megszegni. Természetesen erre a hatóságok is bekeményítenek, így elindul egy adok-kapok, aminek csak a természet lehet az elszenvedője. Az almérő rendelet ugyanakkor kiváló potenciált rejt magában, ha jól megnézzük. Nem kell mindenben a rosszat látni és megpróbálni kiskaput keresni az elkerülésére, hiszen éppen a kötelezettség végrehajtása nyújthat bizonyos pluszt.

Az energiamonitoring megoldások figyelembevételével alaposan növelhető a termelékenység és mindezt olyan módon, hogy közben csökkenthetőek a kiadások és kímélhető a környezeti javak felemésztése. Amennyiben csak kicsit is mérsékelhető a felesleges pazarlás, azzal már jó úton járunk a tisztább és élhetőbb jövő felé. Az energiamonitoring bár bizonyos vállalkozásoknak kötelező erejű, gyakran még olyanok is gondoskodnak a rendszer kiépítéséről, akik amúgy mentesülnének az előírások alól, de tudják, hogy ezzel a saját versenyképességüket fokozzák.

Az almérő rendelet tételesen leírja, hogy mi a teendő és melyek azok a pontok, ahol fokozni kell az adatgyűjtési tevékenységet. Ugyanakkor vannak olyan platformok, amelyek kiesnek a hatálya alól, hiszen azok alapból minimális fogyasztással rendelkeznek vagy optimálisan meghatározható a fogyasztás mértéke. Az almérő jogszabály kiterjedhet bizonyos esetekben az elektromos áram mellett más energiahordozók nyomon követésére, de általánosságban főként arra használják.

Az adatok kiértékelését követően, már konkrét cselekvési tervet lehet kidolgozni, amire támogatás formájában gyakran pénzt igényelhetünk. Érdemes tehát nyitott szemmel járni, hiszen a 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet új távlatokat nyithat meg előttünk. A világ amúgy is folyamatosan változik, ezért megéri élen járni a változtatások terén, hiszen csak így érhető el az a mobilizáltság, versenyképesség, amivel megnyílik előttünk a horizont és a jövőbe nézhetünk bátran.