Tűzőgép otthoni használathoz

Hogyha szeretnénk felgyorsítani a munkát, akkor használjunk olyan praktikus eszközöket, amelyekkel ez lehetséges! A tűzőgép számos területen praktikusan alkalmazható, viszont nem mindegy, hogy milyen tűzőelemeket használunk a különféle anyagokhoz. A mechanikus tűzőgépek manapság lapos rugóval készülnek, mert ez szolgáltatja a legnagyobb ütőerőt.

Ebben az esetben nem számottevő a visszaütés erőssége, mert csak mérsékelt ütőerővel rendelkeznek. Kiválóak az irodai felhasználásra, fóliák, mappák, iratok összetűzéséhez. Ennél már nagyobb ütőerővel rendelkeznek az elektromos tűzőgépek, amelyek egy elektromágneses dugattyúval működnek. Az iparban használják leginkább ezeket a változatokat, mert alkalmasak a gyors kivitelezésre, a kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően.

Ha egy igazán erős változatra van szükségünk, akkor a pneumatikus vagy más néven levegős tűzőgépre lesz szükségünk. Sűrített levegővel működik és a visszaütés erőssége is elhanyagolhatónak számít. Viszont azzal is számolnunk kell, hogy a használatához szükségünk lesz egy kompresszora. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a 40 mm hosszú kapcsokat is beüthessük az anyagba.

A megfelelő tűzelem kiválasztása legalább annyira fontos, mint maga a tűzőgép, mivel a különféle anyagok más-más kapcsokat igényelnek. A lapos kapcsokat az irodai szektorban használják előszeretettel. A keskeny változatok akkor lehetnek előnyösek, amikor nem szeretnénk, hogy észrevehető legyen a lambérián vagy a profilléceken. A tűzőszegekkel hasonló eredményt lehet elérni, mint a lapos kapcsokkal. Hogyha az otthoni használhatóság a cél, akkor valószínűleg egy mechanikus változat is elég lesz.