Vicces stresszoldó játékok gyerekeknek és felnőtteknek

A stressz sajnos mind a felnőttek, mind pedig a gyermekek mindennapjaihoz hozzátartozik. Ezt természetesen le kell vezetni valahogyan, mondjuk egy kellemes hobbi, sport vagy játék segítségével. A vicces stresszoldó játékok manapság osztatlan sikert aratnak. Az ember a feszültséggel teli hétköznapokból kicsit elmenekülhet egy könnyed, szórakoztató tevékenységgel. Ma már rengeteg stresszoldó játék készül gyerekeknek is.

Nem véletlenül, hiszen az iskolai teljesítménykényszer, a társakkal való konfliktusok igénylik a feszültség oldását. A vicces stresszoldó játékok első ránézésre nem tűnnek valami komoly, készségfejlesztő dolgoknak. Mondhatnánk, hogy haszontalan kacatok, pedig egyáltalán nem azok. Nem is az a szerepük, hogy fejlesszék az embert, a dolguk pusztán az, hogy kikapcsolják a használójukat.

A vicces stresszoldó játékok zöme egyáltalán nem drága, pár száz, esetleg néhány ezer forintnál általában mindegyiknek megállapodik az ára. Ezek a legtöbb ember arcára mosolyt csalnak, kiválóak egy kis könnyed lazításra. Ha valaki pedig nem tudná, hogy miként néznek ki, akkor mi adunk néhány tippet. A nyomkodható gumilabda ilyen például. Ez az eszköz nem számít újdonságnak, még a gyógyászatban is alkalmazzák.

A stresszlabda olyan szinten megihlette a játékgyártókat, hogy a legkülönbözőbb formában sikerült előállítaniuk ilyenfajta eszközöket. Persze ennél komolyabb vicces stresszoldó játékok is vannak, mint például a mágneses vasgolyócskák tömkelege, amelyekből kockát vagy mindenféle más formát kell összeállítani.