A hatás nem marad el a koleszterin csökkentő ételekkel

Néhány étrendi változtatás révén egészségesebbé tehetjük a szervezetünket. A koleszterin csökkentő ételek fogyasztásával alacsonyabb a szívroham vagy a stroke kockázata, jobb a közérzetet és több pénz takarítható meg, mivel az orvos leállíthatja vagy csökkentheti az erre irányuló gyógyszeres kezelést. Már a néhány éves gyermekeknél is kimutatható az emelkedett koleszterinszint. Mítosz, hogy ez a probléma csak az idős és elhízott embereket érinti. A fiatal, sovány emberek koleszterinszintje is lehet túl magas, például a genetikai hátterük miatt.

Viszont a koleszterin csökkentő ételek révén ők is bebiztosíthatják magukat az esetleges későbbi kellemetlen következményektől. A zsíros sült húsok helyett, érdemes főtt húsokat fogyasztani és kerülni kell a belsőségekből készült pácolt fogásokat, például a pástétomot, a velőt stb. Válasszunk csirkét, pulykát és borjút a sertés- és marhahús, valamint a belsőségek helyett. Fogyasszuk ezeket bőr nélkül, mivel alatta sok zsír halmozódik fel. A koleszterin csökkentő ételeket növényi és halzsírokban készítsük el.

Foghúzás után mit lehet enni és mikor?

A fogazat egyik elemének eltávolítása utáni eljárás nagyon fontos ahhoz, hogy a sebgyógyuláshoz optimális feltételeket biztosítsunk. Arra a kérdésre, hogy a foghúzás után mit lehet enni, a válasz az, hogy közvetlenül a beavatkozás után körülbelül 2 órán keresztül nem szabad semmit. Az érzéstelenítés után érzékszervi zavarok léphetnek fel, amelyek a seb lassúbb gyógyulásához vezethetnek. Az első néhány napban tanácsos kerülni a forró ételeket és italokat, a dohányfüstöt és az alkoholt.

A foghúzás után mit lehet enni dilemmára jó lehetőség a hűvös ételek és folyékony állagú italok fogyasztása. A turmixok, joghurtok, jégkrémek és langyos levesek jól működnek. Foghúzás után ne igyunk szívószállal. Ez a művelet károsíthatja a sebben kialakult vérrögöt és lassíthatja a gyógyulást. Ugyanúgy ellenjavallt a szájöblítés is. A duzzanat és a fájdalom csökkentése érdekében célszerű hideg borogatást alkalmazni. Ezek lehetnek műanyag zacskóba tett jégkockák. Természetes a fogorvosnál is érdeklődni kell arról, hogy foghúzás után mit lehet enni.