Skip to content

Öreg a nénéd

Az idő nem minden !

Menu
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Apró
  • Eszem-iszom
  • Fórum
  • Külföld
  • Otthon
  • Program
  • Szolgáltatás
  • Utazás
  • Webáruház
Menu
konyak

A konyak előálítása és összetevői

Posted on 2022.08.21.

A szakértők nemrégiben széles körben szemügyre vették a pálinka világát. Arra jöttek rá a megfigyelés során, hogy nem minden pálinka konyak. Mi is ez az ital pontosan? A konyak egy speciális pálinkafajta, amit desztillált fehérborból állítanak elő. Kétszer kell desztillálni, réz lepárlóban és francia tölgyfahordóban kell érlelni legalább 2 évig.

A lepárlási szezonja október 1-től március 31-ig tart, ami 5 hónapos időszak egy évben. A legtöbb termelőnek azonban a lepárlás még rövidebb ideig tart. Csak a szőlőszüret és az azt követő bortermelés után kezdődhet el. Ezért a komoly lepárlás a legtöbbször csak november elején kezdődik meg.

A szezon március végi zárásának elsődleges oka, hogy a szabályozás értelmében a konyak nem készíthető szulfitokat tartalmazó borral. Ezért, ahogy a tél után melegszik az időjárás, az újonnan előállított szulfitmentes bor egyszerűen nem fogja megőrizni a minőségét, mivel nagy tartályokban ülve várja a lepárlást. Webáruházunkba látogatva számos márkát talál majd.

Legutóbbi bejegyzések

  • Egyedi karácsonyi bögre a Pixelspolo.hu oldalán
  • Prémium terasz üvegezés a Caribi Télikert Kft. kínálatában
  • Az Adidas télisapka a minőséget képviseli
  • Mi az a linképítés és miért válaszd a Kanga Design SEO ügynökséget?
  • Prémium minőségű RCA kábel a Kácsa Audió kínálatában

Kategóriák

  • Apró
  • Egyéb kategória
  • Eszem-iszom
  • Otthon
  • Program
  • Szolgáltatás
  • Utazás
  • Webáruház

Címkék

rovarirtás Keszthely
©2025 Öreg a nénéd | Design: Newspaperly WordPress Theme