A konyak előálítása és összetevői

A szakértők nemrégiben széles körben szemügyre vették a pálinka világát. Arra jöttek rá a megfigyelés során, hogy nem minden pálinka konyak. Mi is ez az ital pontosan? A konyak egy speciális pálinkafajta, amit desztillált fehérborból állítanak elő. Kétszer kell desztillálni, réz lepárlóban és francia tölgyfahordóban kell érlelni legalább 2 évig.

A lepárlási szezonja október 1-től március 31-ig tart, ami 5 hónapos időszak egy évben. A legtöbb termelőnek azonban a lepárlás még rövidebb ideig tart. Csak a szőlőszüret és az azt követő bortermelés után kezdődhet el. Ezért a komoly lepárlás a legtöbbször csak november elején kezdődik meg.

A szezon március végi zárásának elsődleges oka, hogy a szabályozás értelmében a konyak nem készíthető szulfitokat tartalmazó borral. Ezért, ahogy a tél után melegszik az időjárás, az újonnan előállított szulfitmentes bor egyszerűen nem fogja megőrizni a minőségét, mivel nagy tartályokban ülve várja a lepárlást. Webáruházunkba látogatva számos márkát talál majd.