A megfelelő kötőfonal kiválasztása

A kézimunka igazi kikapcsolódás lehet otthon egy nehéz nap után. Legyen szó bármilyen formájáról, mindre igaz, hogy segít megnyugodnia az elmének és csak azt élje meg, amit éppen csinál. Azonban első lépésként fontos a megfelelő alapanyag kiválasztása a rengeteg kötőfonal közül.

Kezdők esetében fontos lehet figyelembe venni az összetételt és a színt is. Egy teljesen fekete fonal nagyban megnehezítheti a munkát, hiszen megfelelő világítás mellett is könnyű eltéveszteni egy szemet. A könnyen szöszölődő, nagyon puha kötőfonal választás sem ajánlatos először. Ebben az esetben is nehéz átlátni, hogy hol kezdődik és hol ér véget a fonal.

Erősebb húzáskor, mint egy csomó kötésénél könnyen elszakadhat a fonal. Szerencsére a szivárvány minden színében lehet már találni kötőfonal különlegességeket. Az egyszerű természetes, akár színekkel nem is kezelt anyagoktól kezdve, lehet találni színátmenetes fonalakat is. Bármilyen alkalomra tökéletes ajándék lehet egy ilyen anyagból kézzel készített gyönyörűség.