Az inverter működési elve

Ennek az elektromos eszköznek a feladata nem más, mint az egyenáramot váltóárammá alakítani. A korszerű inverter ettől többre is képes, hiszen optimalizálja az áramtermelést, emellett biztonsági és védelmi funkciókat is betölt, sőt, távfelügyeletet végez. A felépítését illetően, két fő egységből tevődik össze. Az egyik a DC/DC, a másik pedig a DC/AC konverter. Az előbbi bemenetére rögzítik az egyenáram forrását, ami egy transzformátor támogatásával 320-400 V-os egyenáramot termel, majd eltárolja a kondenzátorban, miközben a melegedést és a túlfeszültséget is kordában tartja. Az inverter DC/AC egységének célja a váltóáram előállítása.

Egy kimeneten keresztül adja le a felhasználható feszültséget a háztartási berendezéseknek. Automatikusan működik, így mindig vezérli és felügyeli a rendszer üzemelését. Kimondottan biztonságos, mivel rendellenesség esetén azonnal leválasztja a rendszert és megszakítja a hálózati betáplálást. Az egyik legelterjedtebb inverter típus a Standard String, amit többsorosan bekötött rendszerekhez használnak.

A jármű a megjelenése óta hatalmas népszerűségre tett szert. Az E roller napjainkra tagadhatatlanul a mindennapi közlekedés részévé vált. Ez a remek eszköz nem bocsájt ki káros anyagot, így hozzájárulhat a bolygó védelméhez. Rendkívül csendesen működik, aminek köszönhetően az éjszakai használat során sem fog senkit zavarni. Egyszerűen felvihető a tömegközlekedési eszközökre, hiszen könnyű és összecsukható. Városnézéshez tökéletes választás, sőt, spórolhat is általa, mivel nem kell üzemanyagra költeni.

Az E roller nem nevezhető olcsónak, viszont egyszeri befektetésnek számít, mivel a megvásárlását követően minimális a fenntartási és a karbantartási költsége. Használatával elkerülhetőek a forgalmi dugók, ebből kifolyólag nem történhet meg az a kellemetlenség, hogy elkésik a munkahelyéről vagy az iskolából. Kiváló opció olyan távolságok megtételéhez, amelyek sétával túl hosszúak, tömegközlekedéssel pedig nem valósíthatóak meg. Az E roller maximális sebessége 25 km/h, ami a sétatempónál természetesen jóval gyorsabb.