Az önbizalom növelést befolyásoló tényezők

Az alacsony önértékelés megakadályozza az egészséges kapcsolatok kialakítását és karrier építését, valamint neurózist és függőséget válthat ki. Az önbizalom növelés nem történik magától és azonnal, de megéri a ráfordított erőfeszítést, mert a céltudatos emberek bizalmat keltenek másokban.

Ezzel szemben, az alacsony önértékelés meggátolja, hogy a kívánt társaságba kerüljünk, csökkentheti a teljesítményünket és megakadályoz minket abban, hogy érvényesítsük az érdekeinket és a jogainkat. A kevés magabiztossággal rendelkező emberek félnek attól, hogy másoknak felfedjék magukat, mert azt gondolják, hogy nem fogják megérteni őket.

Ez pedig olyan, mintha egy ördögi körbe kerülnének, ahonnan nagyon nehéz kiutat találni. A határozott személyiségek azonban olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket mindenki csodál. Csak egy ilyen ember válhat inspiráló hangadóvá, karizmatikus vezetővé vagy bájos beszélgető partnerré. A jó fellépés az életünk szinte minden területén fontos, ezért sok ember dolgozik az önbizalom növelésén.