Az üveges beltéri ajtó szép és praktikus

Az esztétikum mellett, az efféle nyílászáró gazdaságosnak is nevezhető, hiszen több fényt enged be a helyiségbe, ezáltal kevesebbet kell égetni a lámpát. A modern üveges beltéri ajtó tökéletesen szigetel, így a fűtésszámla miatt sincs ok az aggodalomra. A természetes fény pozitív hatással van a kedélyállapotra, a bioritmusra, valamint az egészségre. A növények szempontjából is előnyös, hiszen egy sötét helyiségben nem tudnak kellőképpen fejlődni.

Sokféle mintázat és forma közül választhat a széles felhozatalból. Az üveges beltéri ajtó színes betéttel is beszerezhető. Barátságos hangulatot kölcsönöz a szobának. Azt, hogy mennyire lehet majd belátni az adott helyiségbe, az a betét típusától, az elhelyezésétől és természetesen a méretétől függ. Az ára szintén ezeken a tényezőkön alapul.

A beltéri üveg tolóajtó beengedi a fényt a helyiségbe

Ez a termék leginkább azoknak jó döntés, akik maximálisan szeretnék kihasználni a lakás belső terét. A beltéri üveg tolóajtó kifejezetten előnyös választás szűk folyosók és kisebb szobák esetén. Érdemes megemlíteni, hogy egy hagyományos módon használható nyílászáró akár 2 négyzetméternyi helyet is igénybe vehet. Lényegében a szerkezet a falban kap helyet, így szinte észrevehetetlen.

Tágasabb lakásokba is gyakran választják, hiszen esztétikus megjelenésű. A keret nélküli variáció tökéletesen passzol a minimalista stílusú ingatlanokba. A beltéri üveg tolóajtó természetesen átengedi a fényt, ezáltal világosabbá varázsolja a teret. A fénnyel teli helyiségekben jobban érzik magukat az emberek, így nem véletlen, hogy az új építésű irodákban többnyire ezt a nyílászárót alkalmazzák.

A hangszigetelt ablak a pihenés záloga

Nagyszerű befektetésnek nevezhető, hiszen amellett, hogy kizárja a külső hangokat, remekül hőszigetel és még a fényt is beengedi. A hangszigetelt ablak garantálja a nyugodt pihenést. A forgalom, a dudálás, a szirénázás, a kutyaugatás rendkívül zavaró tud lenni, főleg egy hosszú műszak után. A minőségtelen alvás kihat az egészségre, a közérzetre és feszültséget generál.

A gyártók a kialakításakor különböző vastagságú rétegeket használnak, mivel az eltérő méretű üveglapok más-más frekvenciájú zajokat képesek kiszűrni. A hangszigetelt ablak rétegei közötti üres teret gázzal töltik fel, aminek kimagasló a szigetelőképessége. A nyílászáró ára valamivel magasabb, mint a hagyományos változatoké, viszont mindenképpen érdemes áldozni rá, hiszen a nyugalom mindennél többet ér.

A fa ablakok örökre trendik maradnak

Mivel természetes anyagból készülnek, ezért képesek otthonosabbá tenni a lakást. A fa ablakok valószínűleg soha nem mennek ki divatból. Kialakításuk szerint sokfélék lehetnek, így biztosan megtalálja az ideális darabokat. Mindenképpen a prémium modellek között keresgéljen, mivel a silányabb típusok a nedvesség hatására deformálódhatnak.

A minőségi változatok rétegragasztott, előre legyártott profilból készülnek. Általában lucfenyőből, vörösfenyőből vagy tölgyből állítják elő ezeket a nyílászárókat. A fa ablakok formatartóak, sőt, kiválóan ellenállnak a különböző gombáknak. A karbantartásukra időnként érdemes sort keríteni. Felületkezelés céljából festék, lazúr vagy pác közül választhat. Az UV védett felületek hosszú évekig repedésmentesek maradnak, esztétikus látványt nyújtva.