Festés saját kezűleg- hogyan vágjunk bele?

Megirigyelte a lakásfelújítással hencegő szomszédot? Szakembert keres, de mindnek csordultig tele a naptára? Vágjon bele! A festés saját kezűleg egyszerűbb, mint gondolná! Csupán néhány fontos szabályt és lépést kell betartania. Az első, hogy megvizsgáljuk a falfelületet. Mindent távolítsunk el róla, órát, festményeket, képeket, beleértve a szögeket és tipliket is.

Vásároljunk előre elkészített glettet és fedjük be vele a lyukakat, nagyobb sérüléseket! Ha repedéseket vélünk felfedezni, alkalmazzunk falrepedést fedő szalagot. Miután a felület egyenletes, takarjuk le a szoba közepére rendezett bútorokat takarófóliával.

A padlót speciális filc fóliával fedjük. Ezekkel az eszközökkel spórolunk a takarításra szánt idővel. A festés saját kezűleg megköveteli, hogy rendelkezzünk bizonyos eszközökkel. Elengedhetetlen a festőhenger, a csepegtető tálca, a vödör és egy lapos ecset. Optimális mennyiséget vigyünk fel a hengerre és lassan dolgozzunk vele. A henger által nem elérhető részeknél használjuk az ecsetet!