Jim Beam ellenállhatatlan aromával

Nagyon sokféle bourbon létezik, mégis az egyik toronymagasan kiemelkedik ezek közül. A Jim Beam világszerte ismert márkának számít, ami nem véletlen, hiszen olyan kifinomult eljárással készül, ami igazán csúcskategóriás itallá varázsolja azt.

Minden kortyban érzik a Beam család elkötelezettsége az italkészítés iránt. Persze emellett nagyon sokat számítanak a felhasznált alapanyagok úgy, mint a különleges Mash Bill, ami kukorica, malátázott árpa és rozs keveréke.

Ez a három összetevő azért fontos, mert a kukorica cukrot tartalmaz, a malátázott árpa pedig azokat az enzimeket, amik segítenek a keményítőt cukorrá változtatni. A rozs pedig a pikáns aromák miatt elengedhetetlen. A Beam család a szesztilalom után használt élesztő összetevőit a mai napig titokban őrzi.

A Jim Beam ellenállhatatlan ízvilága a lepárlás során lép a kezdeti szakaszába, amihez magas rézlepárló tornyot használnak. Ennek eredményeként egy 62.5 fokos párlat készül. Az érlelés a készítés végső szakasza, amihez vadonatúj amerikai tölgyből készült, kiégetett hordókat használnak, amelyek mindegyikében 200 l Jim Beam érlelődik.