Skip to content

Öreg a nénéd

Az idő nem minden !

Menu
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Apró
  • Eszem-iszom
  • Fórum
  • Külföld
  • Otthon
  • Program
  • Szolgáltatás
  • Utazás
  • Webáruház
Menu
rumok

Rumok a bárban és a konyhában

Posted on 2022.09.03.

A rum sokszínű ital, amit nemcsak koktélozáshoz, de a konyhában is előszeretettel használnak. A rumok cukornád levéből vagy cukornád gyártásból megmaradt melaszból készülnek. Az erjesztett párlatot tölgyfahordókban érlelik.

A rumokat legtöbbször karamellel színezik, innen a barnás színe. A legtöbb a Karib-térségből, illetve Latin-Amerikából származik, de bővelkedik Franciaország, Spanyolország és Portugália is.

A nedű elődje az ókori Kínából és Indiából indult, de az első lepárlás a XVII. században valósult meg, amikor cukornád ültetvényeken dolgozó rabszolgák rájöttek, hogy a melaszból lehet alkoholt erjeszteni. Így született meg a mai értelemben vett rum. Több fajtája létezik. Fehér, arany, fekete és fűszeresfajtákat különböztetünk meg.

Leginkább az érlelés ideje tér el. Míg a fehéret pár hónapig, a feketét 7-12 évig is érlelnek. Nemcsak népszerű, mint a koktélok alapanyaga, de igen sokféle módon használják a konyhaművészetben is. Jól passzol süteményekhez, húsokhoz és gyümölcssalátákhoz is.

« Előző: A Desigual táska feldobja a hétköznapokat
Gomba formájú solár lámpa :Következő »

Legutóbbi bejegyzések

  • Professzionális szélvédő javítás az autouvegek.hu kínálatában
  • Kiváló minőségű rövidáru a Szakatex méteráru bolt kínálatában
  • Zsákrugós matracok a Netmatrac Webáruház kínálatában
  • Prémium gyöngy karkötők a White and Black ékszerboltban
  • Hiteles fordítás árak és hiteles fordító iroda Budapest

Kategóriák

  • Apró
  • Egyéb kategória
  • Eszem-iszom
  • Otthon
  • Program
  • Szolgáltatás
  • Utazás
  • Webáruház

Címkék

rovarirtás Keszthely
©2025 Öreg a nénéd | Design: Newspaperly WordPress Theme