Színes ceruza készlet több formában kapható

A szett kiválasztásával kapcsolatban tudni kell, hogy nagyon sok gyártó dobja piacra a kellékeit, ezért a döntés nem lesz könnyű. A színes ceruza készlet variációi között a legnagyobb különbség az anyagban rejlik. Az anyagot tekintve 4 fő csoportot különböztetnek meg: víz, olaj, viasz és agyag típusokat. Mindegyiknek megvan a maga előnye.

A viaszalapú termékcsalád rendkívül elterjedt, a minőség és a kedvező ár miatt. Az olajalapú színes ceruza készlet drágábbnak nevezhető, azonban a művészi alkotásokhoz a szakértők ezt ajánlják. Remek választás a részletekben gazdag rajzokhoz. A vízben oldható változatnak is megvan a maga pozitívuma, mégpedig az, hogy szárazon és nedvesen is lehet vele alkotni.

Az anyag a legolcsóbb. Száraz és kemény, szóval előfordulhat, hogy karcol. Ettől függetlenül, a gyermekeknek ez a legideálisabb ahhoz, hogy ügyeskedjenek. A későbbiekben persze érdemes minőségi típusra váltani. A felsoroltak alapján döntse el azt, hogy melyik színes ceruza készlet lesz a legmegfelelőbb!