A fa festék nélkülözhetetlen a természetes anyagokra

A természetes anyagokból készült elemeknek szükségük van felületkezelésre. A fából készült daraboknak is, függetlenül attól, hogy kültérben vagy beltérben kerülnek elhelyezésre. A fa festék jó barátja egy asztalosnak, nélküle nem számít befejezettnek a munkadarab.

A külső környezeti hatások talán jobban igénybe veszik a faanyagot, de a beltéri szoba- és konyhabútorok tartósságát is nagyban elősegíti, ha egy szép lazúrréteg, fa festék vagy ápoló fényes réteg kerül felkenésre, ami taszítja a port és később könnyebben tisztítható, jobban ellenáll a karcolásnak. A káros bogarak gyakran belefészkelhetik magukat az élő felületekbe.

A szú ellensége a jó illatú és szép anyagnak, amit legkönnyebben úgy tudunk kiirtani, ha több rétegben lezárjuk a természetes nyílásokat, megakadályozva a bejutásukat. A már kialakult problémára is találunk olyan fa festék változatokat vagy irtó szereket, amivel sikeres lesz a művelet. Nyertesként mindig a tulajdonos jön ki a harcból, hiszen betartva a szabályokat, sokáig élvezhetjük a megmunkált alkotásokat.