A lábazati hőszigetelő gazdaságos befektetés

Az épületek megfelelő hőtől való szigetelése több szempontból is fontos. Egyrészt egész évben kellemesebb a klíma a belső tereken, továbbá a fűtésszámlán, amennyiben pedig elektromos rendszerrel melegítünk az otthonunkban, akkor az áramfogyasztás mérséklődésén fog megérződni a hibátlan kivitelezés. A lábazati hőszigetelő igen jelentős részét képezi a ház külső borításának.

Nem csupán a magas szigetelőképessége miatt ajánlatos az alkalmazása, hanem a hőhidak kialakulását is meggátolja, valamint a falak állagvédelme szempontjából szintén érdemes befektetni. További előnye, hogy nem bontja meg vagy alakítja át a ház szerkezetét, sőt, még a külsőségeket tekintve is feljavítja, dizájnosabbá teszi az építményt.

Mindenképpen érdemes tehát figyelmet szentelni a lábazati hőszigetelő telepítésére, ami újonnan készülő, illetve már régen meglévő falszerkezetre egyaránt installálható. Ha a lábazati hőszigetelő megfelelően van felrakva, akkor búcsút mondhatunk a nedves falrészek okozta kellemetlenségeknek. Tudniillik, az átázott zónák érezhetően nehezebben fűthetőek fel, így csak energiapazarló módon fűthetjük az otthonunkat a téli didergős hidegben.

Éppen ezért a lábazati hőszigetelőt jobb, ha szakemberekkel rakatjuk fel, még annak tudatában is, hogy lényegében nem túl nagy ördöngösség. A lábazati hőszigetelő felhelyezésének a művelete tehát igényli a precizitást. Többféle szigetelőanyag van, amit ezen célból szoktak használni. A kőzetgyapot, az EPS és az XPS, valamint a grafitos polisztirol lapok felragasztása is tökéletesek elegendő.